top of page
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook

KINDEREN
EN BABY'S

CHIROPRACTISCHE ZORG VOOR HET HELE GEZIN.

KINDEREN EN BABY'S- Gormley Chiropractie – DC Pia Fuller

KINDEREN EN BABY'S

Zelfs bij een “normale” bevalling wordt er veel druk uitgeoefend op het lichaam van de baby. Zeker kan een vacuüm extractie of een keizersnede problemen creëren in de wervelkolom en het zich ontwikkelende zenuwstelsel. De klachten van een pasgeboren baby zoals darmkrampjes, reflux, problemen met de borstvoeding, moeite met op ritme komen, voorkeurshoudingen kunnen gerelateerd zijn aan irritatie van het zenuwstelsel door blokkades en daarbij klachten veroorzaken of bestaande klachten verergeren.

Het kind groeit, leert het hoofd rechtop houden, leert zitten, kruipen en lopen, allemaal activiteiten die door het centrale zenuwstelsel beïnvloed worden en dus ook belangrijke momenten om het kind door een chiropractor te laten controleren. Wanneer het kind gaat meedoen aan activiteiten zoals fietsen en voetbal kunnen kleine subluxaties (blokkades) in de wervelkolom ontstaan. Bij verwaarlozing hiervan kunnen deze afwijkingen gedurende deze periode van snelle groei tot meer serieuze problemen op latere leeftijd leiden.

Kleine trauma’s gedurende de kindertijd beïnvloeden de ontwikkeling van de wervelkolom en kunnen leiden tot een verstoorde functie van het zenuwstelsel.

 

Het grootste bezit van ouders is hun kind. Wij zien het dan ook als een groot vertrouwen als een ouder zijn/haar kind voor behandeling brengt.

Waarom is het belangrijk dat baby’s en kinderen gecheckt worden?

Steeds meer ouders kiezen voor chiropractische ondersteuning voor hun kinderen. Veel problemen die zich op latere leeftijd openbaren zijn al begonnen bij een jongere leeftijd, soms al bij de geboorte.

Waarom hebben kinderen chiropractie nodig?

Een kind heeft met veel fysieke stress te maken gedurende de groei. Het eerste wat een wervelkolom in de groei meemaakt is de houding die het gedwongen wordt aan te nemen in de baarmoeder. Veel vrouwen zullen gehoord hebben dat foetale houdingen problemen kunnen veroorzaken tijdens de bevalling (dwarsligging, stuitligging, sterrenkijker), maar wat minder bekend is, is dat dit ook invloed heeft op de wervelkolom.

Wat houdt de behandeling in?

Chiropractische behandeling wordt toegespitst op de persoon en daar zijn baby’s en kinderen geen uitzondering in. De behandeling is zacht, veilig en doet geen pijn. Kinderen reageren over het algemeen sneller op de behandeling dan volwassenen.

Het eerste dat we doen na de vragenlijst doorgelezen te hebben, is een grondig vraaggesprek afnemen. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek toegespitst op de klachten en een chiropractisch onderzoek.

Het behandelen omvat een zeer lichte en specifieke druk met de vingers om de blokkades te corrigeren.

bottom of page