top of page
 • LinkedIn
 • Instagram
 • Facebook

ERVARINGEN

CHIROPRACTISCHE ZORG VOOR HET HELE GEZIN.

ERVARINGEN VAN ONZE PATIËNTEN

Dat klanttevredenheid bij ons hoog in het vaandel staat, spreekt voor zich. Wij zijn dan ook blij dat onze patiënten dit laten merken en hun tevredenheid zelfs met u willen delen. Hieronder vindt u enkele ervaringen van onze patiënten. Wilt u nog meer ervaringen of kijkt u liever een video? Dat kan ook! In onze serie “Op de koffie bij….” gaan wij langs bij patiënten die hun ervaringen willen delen met betrekking tot chiropractie.

 • Wordt een chiropractische behandeling vergoed?
  Bijna alle zorgverzekeraars hebben chiropractie in hun (aanvullende) pakket opgenomen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Voor een overzicht klik hier: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chiropractie
 • Is een verwijzing van de huisarts nodig?
  Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Wanneer u ons toestaat rapporteren we onze bevindingen aan uw huisarts.
 • Kan ik ook behandeld worden als ik zwanger ben?
  Ja, van de eerste tot en met de laatste dag van de zwangerschap. Chiropractoren kunnen u van onnodige pijnen verlossen d.m.v. specifieke behandeltechnieken. Het behandelen van zwangere vrouwen en baby´s is een specialisatie binnen de chiropractie.”
 • Is het zinvol om de wervelkolom te laten controleren ter preventie van klachten?
  Ja. In de meeste gevallen bouwen problemen zich langzaam op. Als het lichaam de problemen niet meer kan opvangen ontstaan er klachten. Het lijkt dan alsof die er opeens zijn, maar het lichaam geeft alleen de grens aan. Met preventieve controle kunnen aankomende problemen in veel gevallen tijdig ontdekt en hersteld worden, wat in een later stadium klachten voorkomt. Voorkomen is beter dan genezen.
 • Is de behandeling pijnlijk?
  Nee. De correcties van de wervelkolom zijn niet pijnlijk. De behandeling kan wel eens licht gevoelig zijn als de klachten zeer acuut zijn. Ook de behandeling van de betreffende spieren kan dan vervelend zijn. De chiropractor past de behandeling aan op uw persoonlijke situatie en leeftijd.
 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
  Het aantal behandelingen dat nodig is wisselt per patiënt en is afhankelijk van verschillende factoren, o.a. leeftijd, fysieke gesteldheid, aard van de klacht en duur van de klacht. Na het onderzoek wordt er specifiek voor u een behandelschema gemaakt dit wordt uitgelegd voordat de behandeling begint.
 • Mag ik gewoon alles doen en sporten na een behandeling?
  We raden u aan het na de behandeling ongeveer 24 uur rustig aan te doen en veel water te drinken. Het lichaam is immers bezig met het verwerken van de behandeling, dat neemt even tijd. Vermijd: sporten, buk-, draai-, en strekbewegingen (b.v. stofzuigen, ramen lappen, vegen) en zware boodschappen dragen. Mocht u nog vragen hebben over bepaalde bewegingen, sporten, hobby’s etc. dan kunt u deze altijd met de chiropractor doornemen.
 • Wat betekent chiropractie?
  Het woord is afgeleid van de Griekse woorden “cheir” en “praxis”, die respectievelijk hand en uitvoeren betekenen. Chiropractie betekent met andere woorden, met de hand uitvoeren.
 • Waar wordt het "krakende" geluid tijdens de correctie door veroorzaakt?
  Het “krakende” geluid wordt veroorzaakt door een drukverschil in de gewrichtsvloeistof wanneer een gewricht in beweging wordt gezet. Er ontstaat een onderdruk in het gewricht. Dit gebeurt soms ook spontaan, bijvoorbeeld in het kniegewricht of in de voeten. Hetzelfde effect treedt op wanneer een kurk van een champagnefles wordt getrokken.
 • Wat houden de titels D.C. en M.Sc. in?
  Titel D.C. staat voor Doctor of Chiropractic. M.Sc. is een universitaire graad die staat voor Master of Science.
 • Is chiropractie voor elke leeftijd?
  Een bezoek aan de chiropractor is niet gebonden aan een bepaalde leeftijd. Een baby of kind kan er baat bij hebben om met enige regelmaat bij de chiropractor langs te gaan, ook ter preventie. Als uw baby of kind klachten heeft of als er andere zaken opvallen, is het aan te raden een afspraak te maken.

ERVARINGEN

bottom of page