Wij maken met u als nieuwe patiënt een drietal afspraken, te weten:

1. Patiënt Oriëntatie afspraak

Elke week is er bij ons in de praktijk de patiënt oriëntatie afspraak. Deze groep afspraak is een onderdeel van uw nieuwe patiënt procedure. Tijdens deze afspraak leert u wat u wel, of juist niet mag doen tijdens uw behandeltraject om uw herstel te optimaliseren en vorderingen te behouden. Neem gerust een familielid of kennis mee. Zij kunnen u dan ondersteunen terwijl u bij ons onder behandeling bent en tevens vrijblijvend kennismaken met onze praktijk en de chiropractor.

2. Onderzoek afspraak
Uw onderzoek afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin u kunt vertellen wat de reden is voor uw bezoek. De chiropractor zal u vragen stellen over de klachten die u heeft en ook over uw algehele gezondheid. Deze vragen zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen van uw gezondheid.

Na dit vraaggesprek, zal de chiropractor een lichamelijk onderzoek doen. Dit onderzoek bestaat uit neurologische, orthopedische en specifiek chiropractische onderzoeken. Soms is ook aanvullend (röntgen)onderzoek nodig om een goede diagnose te kunnen stellen.*

Naast het neurologische, orthopedische en indien nodig röntgenonderzoek gebruiken wij een vernieuwde technologie om de gezondheid en welzijn van onze patiënten te kunnen beoordelen. Bij Gormley Chiropractie kunt u nu worden onderzocht door middel van de Insight Subluxatie Station, een neuro-spinaal evaluatie systeem dat oorspronkelijk is ontworpen om veranderingen in de spinale spieren van astronauten te meten.

Wij maken gebruik van de Insight Subluxatie Station om blokkades in de wervelkolom op te sporen die stoornissen in de zenuwfuncties veroorzaken. Dit geeft een grotere nauwkeurigheid voor de diagnose, behandeling en eindresultaten voor onze patiënten.

3. Uitslagen afspraak
Na de patiënt oriëntatie en onderzoek afspraak volgt de uitslagen afspraak. Tijdens deze afspraak zal de chiropractor zijn bevindingen met u bespreken en u een behandelplan voorstellen.

*Alle röntgen opnames worden conform het Rijssen Protocol gemaakt.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een behandelplan:

1. Intensieve of acute fase

In deze fase draait het om vermindering van (pijn)klachten en verbetering van het functioneren van het zenuwstelsel. Een wervelblokkade veroorzaakt schade aan zenuwen en omringende weke delen. De eerste behandelfase is erop gericht om dit proces te stoppen en het zenuwstelsel beter te laten functioneren.

2. Correctieve/stabiliserende fase

In de tweede fase gaan we verder met het optimaliseren en stabiliseren van het functioneren van uw wervelkolom en zenuwstelsel. Tijdens deze fase van de behandeling verminderen de (pijn)klachten. Beschadigd weefsel zoals spieren, banden, kapsels en, in het ergste geval zenuwweefsel, heeft wat langer tijd nodig om te herstellen.

3. Onderhoud en welzijn fase

Preventieve controles van wervelkolom en zenuwstelsel voorkomen dat na verloop van tijd de (pijn)klachten terugkomen. Een optimaal functionerend zenuwstelsel is de basis van een goede gezondheid.